Grote belangstelling 1e editie Berg & Dal Cross-Duathlon

Op zaterdag 18 april staat de 1e editie van de Berg & Dal Cross-Duathlon op de kalender. De aanmeldingen gaan voortvarend en met nog maar anderhalf maand voor de boeg is de deelnemerslimiet reeds in zicht. Atleten uit maar liefst 12 provinciën en 135 verschillende woonplaatsen maken zich op voor één van de uitdagendste crossduathlon wedstrijden in Nederland. Van de beschikbare 400 startplekken zijn er nog enkele tientallen beschikbaar. Naar verwachting zal de deelnemerslimiet snel zijn bereikt en de inschrijving sluiten.

Multisport-evenement
De Berg & Dal Cross-Duathlon is een offroad multisport-evenement bestaande uit trailrun – mountainbiken – trailrun. Met als uitvalsbasis het terrein van de camping De Hoge Hof in Groesbeek staat het evenement garant voor een mooie wedstrijd op een sfeervolle locatie en prachtige uitzichten op het heuvellandschap. De Berg & Dal Cross-Duathlon geldt voor zowel mountainbikers, (trail)runners, du- en triathleten als een pittige uitdaging. Naast het overgrote deel recreatieve deelnemers zullen ook diverse toppers van uiteenlopende sportdisciplines acte de présence geven. Zo staan bij de heren Rody Kroon, Wouter Dijkshoorn, Robert Ton, Arie de Jong en Irjan Luttenberg op de startlijst. Bij de dames lijken de voornaamste favorieten vooralsnog Jony Heerink, Linda van Vliet, Reza Hormes-Ravenstijn en Dieuwertje Poort.

Afstanden
De pittige ‘Lange afstand’ bestaat uit 7km hardlopen, 21km mountainbiken en 3km hardlopen. De ‘Korte afstand’ bestaat uit 4,5km hardlopen, 10km mountainbiken en 2km hardlopen. Je kunt de afstanden individueel of als duo volbrengen. Bij deelname als duo neemt één iemand beide looponderdelen voor zijn rekening en de ander het mountainbiken.

Parcours
Het terrein rondom camping De Hoge Hof in het Rijk van Nijmegen is zeer afwisselend van aard, met mooie single-tracks, technische afdalingen en pittige klimmetjes. Het parcours gaat door het Landgoed Nederrijk, ook wel bekend van het voormalige wereldbeker-parcours mountainbiken. Sommige passages van dit wereldbeker-parcours zullen ook worden opgenomen in de crossduathlon. Uniek voor Nederlandse begrippen zijn de hoogteverschillen die moeten worden bedwongen. Voor het uitwerken van de route is er de hulp ingeroepen van crossduathlon-specialist Hendrik Venema.

Inschrijving
Met de voortvarende aanmeldingen in de afgelopen periode heeft de organisatie de verwachting dat de limiet eind maart zal worden behaald. Indien de limiet is bereikt, stopt de inschrijving. Deelnemers kunnen zich nu nog aanmelden voor de Berg & Dal Cross-Duathlon via de website https://www.bergendalcrossduathlon.nl

De organisatie is in handen van Stichting 024 Sport, bekend van onder andere de Posbank Cross-Duathlon, Bruggenloop Nijmegen en The Night Run Festival.