DEELNEMERSINFORMATIE

Programma

Er zijn twee afstanden mogelijk: een korte en een lange afstand. Meedoen kan zowel als solo- en als duo-deelnemer. De Korte afstand bestaat uit 3,8km trailrun – 9,1km mountainbiken – 2,4km trailrun. De Lange afstand bestaat uit 6,6km trailrun – 18,2km mountainbiken – 3,6km trailrun

09:30 – Start/finish-terrein open – Startpakket afhalen
10:00 – Wisselzone geopend
11:00Korte afstand (solo/duo) – 3,6km hardlopen, 9,1km mountainbiken, 2,4km hardlopen
12:00 – Finish eerste deelnemer Korte afstand
12:30Lange afstand (solo/duo) – 6,6km hardlopen, 18,2km mountainbiken, 3,6km hardlopen
12:40 – Prijsuitreiking Korte afstand (solo/duo)
14:00 – Finish eerste deelnemer Lange afstand
15:15 – Prijsuitreiking Lange afstand (solo/duo)
16:00 – Einde programma – Wisselzone, Kledinginname, Servicedesk gesloten
Onder voorbehoud van wijzigingen

Je kunt bij de inschrijving kiezen of je de Cross-Duathlon individueel of als duo gaat volbrengen. Bij deelname als duo neemt één iemand beide looponderdelen voor zijn rekening en de ander het mountainbiken.

Informatie

Lange afstand  |  6,6km – 18,2km – 3,6km
Dé uitdaging. Mooie singletracks, technische afdalingen en pittige klimmetjes. Van recreatieve deelnemer tot topatleet, meedoen is winnen! De lange afstand bestaat uit 6,6km hardlopen (1 ronde), 18,2km mountainbiken (2 rondes) en 3,6km hardlopen (3 rondes). Alleen finishen is al een prachtige prestatie.

Korte afstand  |  3,8km – 9,1km – 2,4km
Voor de liefhebbers van de kortere afstanden en degene die willen kennismaken met de multisport-discipline is de Korte afstand de juiste keuze. De Korte afstand bestaat uit 3,8km hardlopen (1 ronde), 9,1km mountainbiken (1 ronde) en 2,4km hardlopen (2 rondes). Met het afwisselende parcours nog uitdagend genoeg!

Parcours

Avontuurlijk uitdagend! Beter kunnen we het parcours niet verwoorden. Het terrein rondom camping De Hoge Hof, Zevenheuvelenweg en het Landgoed Nederrijk is zeer afwisselend van aard, met mooie single-tracks, technische afdalingen en pittige klimmetjes. De vele hoogtemeters maakt het parcours voor elke atleet tot een ware uitdaging.

Het parcours gaat deels over het voormalige wereldbeker-parcours mountainbiken. Dit staat garant voor avontuur en uitdaging. Voor het uitwerken van de route is er de hulp ingeroepen van crossduathlon-specialist Hendrik Venema. Tijdens de Berg & Dal Cross-Duathlon zijn er meerdere passages, welke met medewerking van terreineigenaren exclusief toegankelijk zijn tijdens het evenement.

Diverse malen passeer je het start/finish-terrein met prachtige uitzichten op het heuvellandschap van het Rijk van Nijmegen, waar het voor het aanwezige publiek makkelijk is om alle deelnemers te volgen. Met het prachtige uitzicht waan je je net in het buitenland!

Er is een technische passage, waarbij je kunt kiezen voor ‘Makkelijk’ en ‘Moeilijk’. Deelnemers met een uitmuntende mountainbike-techniek kunnen tijdswinst behalen door te kiezen voor de moeilijke sectie in plaats van de langzamere en makkelijkere route (chicken-way). Het laatste looponderdeel bestaat uit meerdere kortere rondes met een flink aantal hoogtemeters. Op het start/finish-terrein is technische service post aanwezig. Na de finish is er een verzorgingspost met water, sportdrank, ontbijtkoek, bananen, sinaasappels en andere lekkere versnaperingen.

Op loopafstand van het start/finish-terrein zijn er voor toeschouwers prachtige, spectaculaire plekken om naar de wedstrijd te kijken en te genieten van de prachtige natuur en omgeving. Een stukje wandelen van het Pieterpad behoort tot de mogelijkheden. Om het wedstrijdverloop goed te kunnen volgen zijn er per startserie verschillende kleuren startnummers/stuurbordjes.

Overzichtskaart parcours
Gedetailleerde route-kaartjes worden in de maand voorafgaand aan het evenement gepubliceerd.

Korte afstand (solo & duo)

RUN | 3,8km | 1 ronde | ca 90 hoogtemeters
BIKE | 9,1km | 1 ronde | ca 225 hoogtemeters
RUN | 2,4km | 2 rondes van 1,2km | ca 54 hoogtemeters

Totaal: 15,3km met ca 369 hoogtemeters
Onder voorbehoud van wijzigingen

Lange afstand (solo & duo)

RUN | 6,6km | 1 ronde | ca 190 hoogtemeters
BIKE | 18,2km | 2 rondes van 9,1km | ca 450 hoogtemeters
RUN | 3,6km | 3 rondes van 1,2km | ca 81 hoogtemeters

Totaal: 28,4km met ca 721 hoogtemeters
Onder voorbehoud van wijzigingen

Inschrijven

Inschrijving gaat via inschrijven.nl met iDeal-betaling. Deelname aan de Berg & Dal Cross-Duathlon is ook mogelijk voor niet-licentiehouders. 

Het evenement raakt naar verwachting snel uitverkocht. Wil je zeker zijn van deelname, schrijf je tijdig in. Er zal geen wacht- of reservelijst worden gehanteerd. De deelnamelimiet is berekend inclusief afmeldingen.

Het startbewijs is overdraagbaar via de wijzigingslink in de mailbevestiging tot uiterlijk 4 weken voorafgaand aan het evenement. Wijziging van ingeschreven afstand is onder geen beding mogelijk. Bij het afhalen van je startpakket moet je je identificeren met een geldig legitimatiebewijs. Annuleren is mogelijk tot uiterlijk 1 augustus met restitutie van het volledige inschrijfgeld minus € 10,- administratiekosten. Voor deelnemers ingeschreven voor 1 maart 2020 is de annuleringstermijn reeds verstreken.

Tickets blijven geldig indien het evenement vanwege corona wordt doorgeschoven naar een andere datum.

      As a foreign participant you can sign in with our registration form for international participants.

Inschrijftarieven

Onderdeel Tot 1 augustus Tot 1 september
Korte afstand (solo): € 27,50 € 30,00
Korte afstand (duo): € 20,00 p.p. € 22,50 p.p.
Lange afstand (solo): € 32,50 € 35,00
Lange afstand (duo): € 22,50 p.p. € 25,00 p.p.
Categorieën 
Solo Duo
Junior (mannen/vrouwen 15 t/m 19 jaar – alleen korte afstand)
Msen/Vsen (mannen/vrouwen 20 t/m 39 jaar)
M40/V40 (mannen/vrouwen 40 t/m 49 jaar)
M50/V50 (mannen/vrouwen 50+)

Mixed
Mannen
Vrouwen

Voor de snelste deelnemers zijn er op beide onderdelen, voor zowel solo als duo-deelnemers, zeer fraaie naturaprijzen beschikbaar. Het aantal prijzen is afhankelijk van het aantal deelnemers per categorie.

NIEUW: Combiklassement

Is één uitdaging niet genoeg voor jou? Schrijf je dan ook in voor de Posbank Cross-Duathlon! Maak je klaar voor de ultieme uitdaging met deze XDU CHALLENGE! Exclusief voor alle Combi Finishers is er een originele attentie.

Meedoen aan het combiklassement?
– Schrijf je in voor beide evenementen: inschrijfformulier Posbank Cross-Duathloninschrijfformulier Berg & Dal Cross-Duathlon.
– Voor een klassering in het combiklassement moet je beide wedstrijden staan ingeschreven op hetzelfde onderdeel (korte/lange afstand, solo/duo, man/vrouw/mixed).
– Bij de finish van de Berg & Dal Cross-Duathlon ontvangen alle combi finishers een extra attentie. Ook als je bij de Posbank Cross-Duathlon hebt meegedaan aan een ander onderdeel.
– Voor het combiklassement worden beide eindtijden bij elkaar opgeteld (elke seconde telt!).
– Er worden bij elk onderdeel originele prijzen beschikbaar gesteld voor de winnaar(s) van het combiklassement.

Indicatie aantal deelnemers per onderdeel

Korte afstand (solo)

0

Korte afstand (duo)

0

Lange afstand (solo)

0

Lange afstand (duo)

0

Locatie

Camping De Hoge Hof te Groesbeek, gemeente Berg & Dal. Start/finish op het terrein van camping De Hoge Hof.

Adresgegevens
Camping De Hoge Hof, Derde Baan 14, 6561 KH Groesbeek (Gld)

Kleedruimtes, douches en bewaakte kledinginname
Op het terrein van de camping zijn er omkleedmogelijkheden, toiletten en douches aanwezig. Er zijn aparte omkleedruimtes voor dames en heren. Bij gebruik van de douchevoorzieningen, zijn er muntstukken van 50 eurocent benodigd. Er is een bewaakte kledinginname aanwezig op het terrein, waar je gratis en bewaakt je kleding of tassen kan achterlaten welke je tijdens de wedstrijd niet nodig hebt.

Catering
Er zijn cateringvoorzieningen aanwezig. Camping De Hoge Hof verzorgt voor zowel deelnemers als toeschouwers koffie, thee, soep, fris  en diverse broodjes. Er kan uitsluitend contant worden betaald. 

Overnachten op het start/finish-terrein
Om ontspannen voor te bereiden op de wedstrijd kun je deelname combineren met een overnachting op camping De Hoge Hof. Op de site van camping De Hoge Hof tref je meer informatie en de mogelijkheid om direct een plekje te reserveren voor jouw tent, caravan of camper! Er zijn eveneens overnachtingsmogelijkheden in de trekkershut of één van de appartementen.

Speelmogelijkheden
Voor de kleine supporters is er op het terrein van camping De Hoge Hof ook een speelveld voor kinderen aanwezig.

Overzichtskaart start/finish-terrein
Een gedetailleerde plattegrond met de start/finish-locatie wordt in de maand voorafgaand aan het evenement gepubliceerd.

Route

Met openbaar vervoer
Neem de trein naar station Nijmegen of station Mook Molenhoek. Vanaf beide stations is het minder dan een half uur fietsen naar het start/finish-terrein bij camping De Hoge Hof. Adres: Derdebaan 14, 6561 KH Groesbeek.

Met auto
Vanaf Nijmegen / ‘s-Hertogenbosch / Arnhem: Hou Nijmegen-Centrum aan en neem bij het ‘Keizer Karelplein’ de afslag richting Groesbeek. Ga over de ‘Groesbeekseweg’ / ‘Nijmeegsebaan’ en neem na 5,9 km de afslag linkaf naar de ‘Derdebaan’. Blijf deze volgen en je komt langs de verschillende parkeermogelijkheden. Adres: Derdebaan 14, 6561 KH Groesbeek.

Vanaf Venlo: Rijd richting Nijmegen en neem afslag 3 ‘Malden’ en ga de N271 richting Mook. Ga bij de rotonde in Mook linksaf naar Groesbeek over de ‘Groesbeekseweg’ / ‘Mooksebaan’. Rijd deze uit tot de rotonde en ga naar links de ‘Pannenstraat’ op door Groesbeek-centrum. Rij rechtdoor naar de ‘Dorpsstraat’ en vervolgens naar de ‘Molenweg’. Blijf op de ‘Molenweg’ en ga vervolgens links de ‘Nieuweweg’ op. Ga bij de rotonde rechts de ‘Zevenheuvelenweg’ op en neem de tweede afslag rechts en ga de ‘Derdebaan’ op. Adres: Derdebaan 14, 6561 KH Groesbeek.

Parkeren
Het start/finish-terrein is gelegen midden in het heuvellandschap van Berg & Dal, waardoor er zeer beperkte parkeergelegenheid is. Parkeren is mogelijk op onder andere de volgende locaties:
– De Canadese Begraafplaats (Zevenheuvelenweg 38, 6561 ES Groesbeek)
Parkeerplaats Derdebaan / Postweg
– In een grasland bij camping De Hoge Hof (Derdebaan 14, 6561 KH Groesbeek)

Op het terrein van camping De Hoge Hof is geen parkeergelegenheid. Parkeren op andere plekken langs de doorgaande weg is niet toegestaan. Riskeer geen boete en parkeer op aangegeven locaties. Er zullen verkeersregelaars aanwezig zijn die instructies geven. Volg deze op. Let op dat sommige parkeerlocaties wat verder weg liggen en dus extra tijd vergen om op de start/finish locatie te komen. Hou er rekening mee dat je er circa 5 minuten over doet om vanaf je parkeerplaats naar het start/finish-terrein te komen.

Gezien de beperkte parkeerruimte verzoeken we deelnemers zoveel mogelijk te carpoolen of indien mogelijk, met de fiets te komen.

Berg & Dal Cross-Duathlon Carpool Club
Kom jij met de auto en heb je een plekje vrij? Of zoek je juist nog iemand mee te rijden? Meld je aan via de Berg & Dal Cross-Duathlon Carpool Club en ga gezellig samen op pad!

Uitslagen

Strava Segment Challenge

De lijst der lijsten. De Berg & Dal Xduathlon Strava segmenten. Eeuwige virtuele roem. Bloed, zweet en tranen voor een topnotering. 

Meet jezelf tijdens de Berg & Dal Cross-Duathlon met anderen op onze favoriete segmenten. Gebruik een GPS-device tijdens de wedstrijd en upload jouw race via Strava.com. Na afloop kan je jouw resultaat vergelijken met alle andere helden die dit parcours hebben volbracht.
Start your training en pak die KOM / QOM!

Benieuwd hoe de voorbereidingen van de concurrentie gaan? Join onze Strava-community en houdt een oogje in het zeil!

Erelijst

2021
♂ nnb – 00:00:00
♀ nnb – 00:00:00

Praktische informatie

Lees deze door en sta goed voorbereid aan de start.

Deelnemerslijst

Bekijk hier de complete deelnemerslijst.

Reglement

Bij deelname wordt akkoord gegaan met het deelnemersreglement.

Trainingsschema

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Paklijst

Check de paklijst en je hebt alles mee.

Tips & Trucs

De beste tips & trucs op een rij.

Sponsoren & Partners

Camping De Hoge Hof
Gemeente Berg & Dal
Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN)
Run2Day Nijmegen